O nas

Nosilec dolgoletne tradicije turizma v Planini pod Golico in predhodnik Turističnega društva Golica, je bilo Tujsko prometno društvo Sveti Križ nad Jesenicami. Ustanovljeno je bilo leta 1935. Takrat so Sveti Križ nad Jesenicami poimenovali GORSKO ZDRAVILIŠČE, LETOVIŠČE IN ZIMSKO ŠPORTNA POSTOJANKA.

Člani Turističnega društva Golica si prav tako kot njihovi predhodniki prizadevajo predstaviti svojo prijazno vasico čim večjemu številu možnih obiskovalcev. Neokrnjena narava je darežljiva. Pripravljena je razkriti nekoliko prikrite poti proti Rožci, Kepi, Golici ali Stolu, najvišjemu vrhu v Karavankah.

Pridite, v Planini pod Golico ni industrije, ni veliko izpušnih plinov in ne ropota. Okolica vas bo pozdravila z vsem, kar iščete in pogrešate v prehitrem življenjskem utripu. V osrčju Karavank si boste odpočili, se razbremenili, naužili čistine in tišine in globoko v sebi odnesli najlepše spomine …

TURISTIČNO DRUŠTVO GOLICA VAS PRIJAZNO VABI NA SVOJO SPLETNO STRAN. TAKO BOSTE NAJHITREJE OBVEŠČENI O TRENUTNEM DOGAJANJU NA TURISTIČNEM IN KULTURNEM PODROČJU  V PLANINI POD GOLICO!